‘s Ochtends hoef je enkel nog maar te krabben bij het wakker worden en het hurkende poppetje verdween uit het display. De Siberische Beer is definitief op de aftocht en dat betekent maar één ding: de grote schoonmaak! Nee, geintje: de Touristenfahrten op de Nürburgring beginnen zondag weer. Ga je dit jaar dan toch echt?

Wat kost rijden op de Nürburgring?

Van maandag tot en met donderdag kost een rondje op de Nordschleife 25 euro. Vrijdag, zaterdag en zondag mag je 30 euro aftikken. Wil je de drukte vermijden, dan kun je beter een dag vrij regelen en doordeweeks gaan. Tijdens een drukke dag kunnen vervelende dingen gebeuren, zonder dat het jouw schuld is. Overweeg dus of het verstandig is om aankomende zondag al te gaan rijden. Neem in ieder geval een klapstoel mee om bij de Brünnchen-bocht te gaan zitten.

Openingstijden Touristenfahrten op de Nürburgring?

Zondag zijn de poorten van de Groene Hel geopend van 8.00 tot 18.30 uur. Tot en met 25 maart zijn er alleen Touristenfahrten op zondag. Daarna opent de baan ook doordeweeks al vanaf 5.30 uur. De openingstijden van Touristenfahrten op de Nürburgring verschillen lichtjes van dag tot dag, je kunt ze zien op de website van de Ring.

Hebben jullie nog tips?

Het belangrijkste: gebruik je gezonde verstand. Ook slim is om even te digitaal te oefenen in Gran Turismo, Forza, Assetto Corsa of Project Cars. En lees de dingen die wij leerden tijdens de eerste keer Touristenfahrten op de Nürburgring.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear