Jarenlang was het aanbod Toyota’s zo spannend als een drie uur durende documentaire over de geschiedenis van de breinaald. Raceliefhebber Akio Toyoda, de huidige president van het merk, gooide vorig jaar het roer om met de Yaris GRMN.

Bij het hoofdkantoor Toyota Gazoo Racing nabij de Nürburgring bouwde Toyota een van de meest gepeperde hot hatches sinds tijden. De beperkte oplage van 400 stuks was niet genoeg om de honger van Toyota te stillen.

Maar om nu elke keer helemaal naar Duitsland af te reizen is, net als fietsen naar de sportschool, iets te veel moeite. Daarom bouwt Toyota nu zijn eigen Nürburgring in Japan. Of tenminste: delen ervan.

De miniatuur-Nürburgring wordt iets meer dan vijf kilometer lang, ongeveer een kwart van de echte ‘Ring. Het totale oppervlakte van de faciliteit moet zo’n 6,5 vierkante kilometer worden. In totaal komen er elf testcircuits op het terrein. Het is bovendien de oplossing voor het tekort aan testterrein van Toyota. In 2023 moet de faciliteit helemaal af zijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear