Vanwege het CO2-spook stopte Toyota twee jaar geleden al met de Europese verkoop van de Celica. Een jammerlijke beslissing voor een auto die al sinds het begin van de jaren ’70 op de markt was.

Maar er gloort weer hoop voor liefhebbers van het model. Toyota zou een nieuwe Celica in ontwikkeling hebben, die ergens in 2009 bij de dealers moet staan. Vooralsnog weten we niet in wat voor vorm Toyota de auto gaat gieten, maar er wordt gesproken over een topsnelheid van 270 km/u. En dat zijn toch cijfers die de burger moed geven.

Het besluit om de Celica weer in genade aan te nemen past bij de plannen van Toyota om zichzelf een wat sportiever imago aan te meten. In maart verschijnt bij het luxe zusje Lexus de IS-F als sportief vlaggenschip, die in 2009 gevolgd wordt door de langverwachte LF-A. Dat is een auto waarmee Toyota zich in de eredivisie van de auto-industrie wil gaan begeven. Vreemd genoeg houdt de terugkeer van de Celica – geen idee of hij weer zo gaat heten – verband met de teleurstellende prestaties van Lexus in Duitsland. Daar heeft het merk moeite om aan te klampen bij de bekende Duitse merken, en de IS-F en LF-A moeten daar verandering in gaan brengen. Nu eerst maar eens die Celica weer op de weg zien…

Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie