Voor veel automerken geldt de regel: niets delen. Ze doen extreem geheimzinnig over hun technologische ontwikkelingen en geven niets prijs. Alles wat een voorsprong door techniek geeft, blijft geheim. Daar brengt Toyota, naar goed voorbeeld van Tesla, nu verandering in. Het merk geeft zijn EV-patenten vrij.

Er zit wel een klein addertje onder het gras

Dit betekent dat iedereen die een hybride of volledig elektrische auto wil bouwen, complete toegang heeft tot al het moois van Toyota, zonder daar maar ook een cent voor neer te hoeven tellen. En als je niet wijzer wordt van de schetsen en teksten, dan biedt je nieuwe beste vriend Toyota ook technische hulp.

Er zit wel nog een addertje onder het gras. Aan elk advies dat Toyota geeft, zit wél een prijs verbonden, wat ook niet meer dan logisch is. In totaal zullen 23.470 patenten van Toyota’s hybride-onderzoek beschikbaar zijn. Allemaal van de afgelopen twintig jaar. Het zou de ontwikkeling van elektrische auto’s in een hogere versnelling moeten zetten.

Waarom deelt Toyota haar EV-geheimen nu?

‘Op basis van de hoeveelheid aanvragen die we krijgen van fabrikanten over onze elektrische systemen voor auto’s, geloven wij dat het tijd is om samen te werken’, vertelt vice-president van Toyota, Shigeki Terashi. Volgens Terashi zien andere merken in dat hybride auto’s en andere geëlektrificeerde technologieën populairder moeten worden.

‘Als het aantal elektrische voertuigen significant groeit in de komende tien jaar, dan wordt dat de nieuwe standaard. Wij hopen in dit proces een rol te spelen.’ Is dit het begin van een nieuwe sharing-is-caring-mentaliteit in de auto-industrie?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear