Leuk speelgoed toch, dat internet. Na ons heel erg lang in spanning te hebben gehouden, maakt Toyota zich op om op de komende Tokyo Motor Show in november ein-de-lijk de productieversie van de compacte FT-86 sportcoupé te onthullen. Alleen: die nu nog supergeheime brochure he, die is dus alvast door iemand van de drukker (of zo) op het wereldwijde web gezet. Ai.

Natuurlijk roepen chipsvretende experts nu om het hardst of het hier echte of neppe plaatjes betreft. Wij zeggen: als je een korrelige scan van een brochure gaat fabriceren om mensen op het verkeerde been te zetten, ben je best raar bezig. We houden het dus op the real thing. Waarbij wel aangetekend moet worden dat dit geen standaard FT-86 betreft, maar een door tuning-meneren van Modellista aangepaste versie met mooie kleurtjes, velgen en spoilers.

Goed, het geeft in ieder geval een aardig idee van het vlotte autootje dat Toyota weer op de kaart moet zetten als fabrikant van méér dan vervoershokken voor slapende bejaarden. Voor de aandrijving (op de achterwielen!) moet een boxer-viercilinder gaan zorgen die samen met Subaru werd ontwikkeld, en in de FT-86 zo’n 200 pk zal leveren. In de Subaru-versie van de auto, BRZ genaamd, zal het vermogen tegen de 300 pk liggen.

Volgende maand meer over deze pittige Japannertjes!

Reacties

Meer van TopGear