Er komt een GT86 zonder dak, zo veel is duidelijk. Toyota gaf eerder al wat schetsen vrij, en nu hebben ze wat foto's van deze conceptcar de wereld in geslingerd, die ze 'een duidelijke aanwijzing' naar de productieversie noemen.

Technisch is de FT-86 Open exact gelijk aan de GT86: de afmetingen en wielbasis zijn hetzelfde, en ook de 2,0-liter boxer met 200 pk zal je bekend voor komen. Om het gewicht en het zwaartepunt laag te houden, koos Toyota niet voor zo'n hip stalen klapdak, maar gewoon een nette softtop met een glazen achterruit. Dat is niet alleen mooier, het zorgt er ook voor dat de ruimte op de achterbank en in de kofferbak grotendeels gelijk kon blijven.

Voor het interieur hanteren de Japanners, naar ze zelf zeggen, 'Italiaans design'. En daar bedoelen ze dan vooral de kleurstelling mee: wit, donkerblauw en een of ander onbestemd babykots/mosterdgeel verwijzen naar de stad Milaan. Wij snappen niet goed hoe, want het is daar prachtig, en dit ziet er niet uit. Maar we nemen aan dat er op de uiteindelijke productieversie ook normale kleuren besteld kunnen worden, dus er is geen man overboord.

De reden dat die productieversie er trouwens nog niet is, is dat Toyota nog volop bezig is om de cabrio dezelfde balans en stijfheid mee te geven als de standaard GT86. Ook aan het gewicht en aan de aerodynamische eigenschappen wordt nog gesleuteld. Toyota's ingenieurs kennende komt dat helemaal voor elkaar, en kunnen we hopelijk binnen afzienbare tijd genieten van de open versie van onze Auto van het Jaar 2012.

Reacties

Meer van TopGear