In ons hoekje van het continent zouden we de Toyota Highlander omschrijven als ‘verdikkeme, wat een kolossaal gebouw op wielen!’. Toch moet ie volgens Toyota in de VS nog een maatje groter. Daarom is hier de Toyota Grand Highlander: de grote broer van de Highlander. Dit is trouwens voor Amerikaanse standaarden nog een middelformaatje.

Een marketing-topvrouw van Toyota, Lisa Materazzo, denkt dat de grote Highlander goed in de smaak zal vallen: ‘Er is zeker een grote vraag naar een middelgrote-SUV die interieurcomfort als prioriteit heeft in alle drie de rijen en de Grand Highlander is de ultieme optie.’ De Toyota Sequoia is de nog grotere broer van de Grand Highlander.

Dus, wat is er nog meer anders aan de Grand Highlander? Nou, om te beginnen ziet hij er anders uit. De Grand staat op hetzelfde platform als dat gewone Highlander, maar is wel 16 centimeter langer, vijf centimeter breder en een stuk hoekiger. Die vorm komt van de hand van ontwerpstudio Calty Design uit Indiana. Dankzij dat ontwerp past er een heleboel in de auto.

Het interieur van de Toyota Grand Highlander

Volgens Toyota is er ook op de derde zitrij ruimte voor ‘volwassenen’. Daarnaast is er blijkbaar genoeg ruimte in de kofferbak voor zeven handbagage koffers wanneer alle stoelen in hun positie staan. Verder zijn er in het interieur dertien bekerhouders en zeven USB-C oplaadpunten. Standaard is er een draadloos oplaadpunt en een 12,3-inch infotainmentscherm.

Specificaties van de Grand Highlander

Klanten kunnen kiezen uit drie motoren. Er is een 2,4-liter turbomotor die op benzine loopt en twee 2,5-liter hybrides. Daarbij krijgt de sterkste, de naam ‘Hybrid Max’. Die produceert 367 pk en 542 Nm. De 0-100-tijd is 6,3 seconden en hij moet ruim 2.200 kilo kunnen trekken. De versie met de sterkste motor is er alleen met aandrijving naar alle vier de wielen, de andere twee zijn er ook met voorwielaandrijving.

Dat is alle relevante informatie die Toyota voorlopig deelt. Ergens in de zomer maakt het merk de prijs van de Grand Highlander bekend. Je kunt ervan uitgaan dat die prijs rond de 40.000 dollar is in de Verenigde Staten, wat ongeveer 37.000 euro is. In Nederland kost de normale Highlander trouwens al bijna 70.000 euro. Plannen om deze naar Nederland te halen, zijn niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)