Highlander. Dat was inderdaad een film uit de jaren tachtig. En negentig. En zelfs nog een vijfde deel in 2007. Misschien is de associatie de reden dat Toyota hun nieuwe model in Australië de Kluger noemt. In Nederland en daarbuiten komt hij wel naar de showrooms als de Toyota Highlander. De SUV – die wel of niet vernoemd is naar een onsterfelijke Schotse krijger – biedt zeven zitplaatsen en een hybride aandrijflijn.

De Toyota Highlander bestaat op andere markten al langer. Het is voortaan de grootste SUV die je in Nederland kunt kopen van het Japanse merk. Hij is 4,9 meter lang en staat standaard op 20-inch wielen. Volgens Toyota zit zelfs een volwassen persoon comfortabel op de derde zitrij; daarvoor moet je wel de tweede ritrij naar voren schuiven. Wie alle banken plat gooit, kan 1.909 liter aan spullen kwijt. Daarnaast verstopt het merk elf speakers in de Toyota Highlander en kan de SUV 2.000 kilo trekken.

Het vermogen van 244 pk komt van een 2,5-liter viercilinder en twee elektromotoren. De achterste elektromotor drijft de achterwielen aan en zorgt zo voor vierwielaandrijving. Onder de tweede zitrij ligt een batterij. De accu laadt zichzelf op wanneer de auto remt. Van een stekker om de Toyota Highlander op te laden, is net als bij de meeste Toyota’s dus geen sprake. De ruime SUV komt in 2021 naar de Nederlandse dealers.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie