Herkenbaar: je bent uitgedaagd voor een driftbattle maar moet aansluitend de kids ophalen van hun skilessen. Gelukkig biedt Toyota een oplossing met de GT86 Shooting Brake. Achterwielaandrijving én genoeg ruimte achterin voor bijvoorbeeld skispullen.

Toyota laat hiermee de droom van menig photoshopper in vervulling gaan. Al sinds de eerste foto van de GT86 verschenen diverse renderings van de GT86 met groter uitgemeten bilpartij.

De Toyota GT86 Shooting Brake is met de hand gebouwd in Japan en doet alles wat de coupé ook doet. Een paar donuts draaien op het parkeerterrein van de Ikea alvorens je je nieuwe Billy-kast inlaadt is dus geen enkel probleem. De ingenieurs testten de Shooting Brake uitvoerig op het circuit en beloven dat hij net zo goed rijdt als de coupé.

Ren niet gelijk naar de dealer. Het gaat hier enkel om een eenmalige vingeroefening.  ‘We zeggen nooit nooit en we zouden het echt fantastisch vinden als de GT86 Shooting Brake in productie gaat’, zegt Toyota. Reken er maar niet op, inmiddels wachten we ook al een paar jaar op de open versie van de GT86.

Aan het eind van dit jaar verschijnt wel de vernieuwde GT86, met een verbeterd onderstel, opgefrist uiterlijk en mooier interieur.

Reacties

Meer van TopGear