Toyota neemt de GT86 onder handen voor de echte liefhebber. Hoewel het eerste beeld dat bij ons opkwam bij het lezen van deze typenaam een GT86 met turbodiesel was, ligt de werkelijkheid iets anders. Het gaat in dit geval om Toyota Racing Development, een plezierafdeling binnen Toyota die wat leuke extra's voor de GT86 heeft ontwikkeld.

We sommen ze even op: aangepaste schokbrekers, lagere veren, grotere remschijven en -klauwen, stalen remleidingen, met de hand gesmede 18-inch velgen, een veerpootbrug en stabilisatorstangen, een aerokit met spoilers en een diffuser, een sportuitlaat, wat vlotte interieuraccenten en als klap op de vuurpijl: een racy tankdop. Je kunt ze allemaal tegelijk bestellen, of stuk voor stuk. Ook GT86-eigenaren die nu spijt hebben dat ze een 'gewone' uitvoering hebben, kunnen een en ander achteraf laten monteren.

Helaas voor de criciti die 200 pk en een acceleratietijd van 0 naar 100 km/u in 7,6 seconden wat karig vinden, is er nog geen upgrade-pakket voor de motor leverbaar. Maar wat niet is, kan nog komen, en anders zijn er ondertussen vast talloze tuners die je aan wat extra pk'tjes willen helpen.

Reacties

Meer van TopGear