Tijdens de afgelopen Salon van Genève gaf Toyota ons met de Hybrid X conceptcar alvast een voorproefje van een toekomstige nieuwe hybride-auto. Inmiddels is duidelijk wat de Japanners met de Hybrid X van plan zijn.

Dat hadden we eigenlijk al een beetje kunnen raden. Als je namelijk goed kijkt, dan schijnt door het moderne ontwerp van het studiemodel een heel klein beetje Prius heen. En dat moet ook, want de Hybrid X is niets minder dan de derde generatie van de Prius. Ook de definitieve versie zal deze naam dragen, al kiest Toyota in dit geval wel voor wat meer variatie op het thema.

Toyota zal vanaf 2009 namelijk drie nieuwe hybride-auto’s op de markt brengen, onder de weinig fantasievolle naam Prius A, Prius B en Prius C. Het enige dat die modellen met elkaar gemeen hebben, is de rij accu’s die zich onder de vloer bevindt. Verder wil Toyota af van het concept van een hoog MPV-achtig model. De Prius A zou wat afmetingen betreft vergelijkbaar moeten zijn met de kleine Yaris, terwijl de Prius B iets groter wordt dan de huidige Prius. De Prius C zou tot slot iets kleiner worden dan de Camry. Ook zou het uiterlijk van deze laatste het meest in de buurt komen van de Hybrid X. Maar tegen die tijd leven we in 2011, misschien is de wereld er dan klaar voor.

Reacties

Meer van TopGear