Om te spreken van een droomschuurvondst hoeft het gevonden voorwerp niet eens een Ferrari, Lamborghini of een andere exclusieve auto te zijn. De ingrediënten zijn een coole auto in uitmuntende toestand, een gaaf achtergrondverhaal en een gelukkig einde. Dit is een schuurvondst waar iedere autoliefhebber van droomt.

Dit is het verhaal van hoe het leven van een MR2 geflipt en ondersteboven gekeerd werd. In 1993 stond deze Toyota MR2 Turbo in al zijn nieuwe glorie bij een dealer te wachten op een eigenaar. Helaas had een stel steelboeven andere plannen en ontvreemdden ze de auto.

Wat er tussen 1993 en 1999 met de auto gebeurde, is onbekend. In 1999 werd de auto bij een dealer in Arizona gedropt met een kilometerstand van 1.400 mijlen (2.250 km). De stoelen waren gehavend, de radio ontbrak en de motor startte niet. Nadat de klant de MR2 bij de dealer neergezet had voor de reparaties, was hij niet meer te bereiken.

Toen begon de winterslaap

De twintig jaar daarna stond de MR2 een beetje te verpieteren op het parkeerterrein. Het warme klimaat van Arizona hield het roestmonster op afstand. Tot de garage waar de MR2 stond een nieuwe medewerker in dienst nam. Op Reddit vertelt ‘Buckeye_Silverado’ zijn verhaal.

Zijn baas verkocht hem ‘dat oude ding’ voor 500 dollar, echter waren er geen papieren aanwezig, en was de auto überhaupt geen eigendom van de garage. Om de rechtmatige eigenaar te worden, moest hij de auto als ‘verlaten’ laten verklaren.

Papier- en politiewerk

Via de politie spoorde hij de eigenaar op; de dealer waar de auto in 1993 gestolen werd. Gelukkig hoefde de rechtmatige eigenaar, de Toyota-dealer, geen 25-jarige auto met interieurschade en zonder werkende motor. Hij mocht de auto hebben.

De klachten waren eenvoudig op te lossen: de kabelboom voor de starter, brandstofpomp en het instrumentarium ontbrak. Misschien waren de boefjes iets te enthousiast met het verwijderen van de radio. De monteur repareerde de kabelboom, gooide er een nieuw audiosysteem in en gaf het brandstofsysteem een opfrisbeurt.

Alles bij elkaar kostte de Toyota MR2-schuurvondst hem minder dan 3.000 dollar (2.500 euro). Dat moet toch wel de droomschuurvondst van iedere autoliefhebber zijn: een haast-nieuwe auto in uitmuntende staat, met een tof achtergrondverhaal én voor een zeer schappelijke prijs. Wij dromen weer even verder.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie