Door een plas water veranderde deze Toyota MR2 op Volk Racing CE28-replicawielen binnen enkele seconden in een karikatuur van zichzelf. De paal vervangt nu de bestuurdersstoel en het is haast veilig te stellen dat het cardiogram van de bestuurder net zo recht is als de paal zelf. Maar nee: een klein detail redde het leven van deze bestuurder.

Het was geen gebrek aan gordel, waardoor de bestuurder opschoof naar shotgun-positie. De redding stond op zijn paspoort: daar staat Engeland op. Het stuur zit in dit geval aan de goede kant.

De Toyota MR2 stond voor paal in Derbyshire. De aquaplanende bestuurder ‘ontsnapte’ volgens de Derbys Roads Police met lichte verwondingen. En een zwaar gekneusd ego. Hoe hard de ‘Midship Runabout’ op het moment van hydrodynamische smering reed, is niet bekend. Heel hard is niet eens nodig: de MR2 staat bekend om zijn listigheid en het oude Japanse staal is net origami. Dit is ook zeker niet de eerste Meneer Twee die met een dergelijke schade op de sloop te vinden is. Gelukkig voor de bestuurder is er een nieuwe Toyota MR2 onderweg.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear