Kasey houdt volgens zijn Instagram-bio van turbo’s en het onnodig modificeren van dingen. Perfecte zelfkennis, als je het ons vraagt, want een jaartje geleden kocht hij voor 250 dollar een Toyota Prius om er een zes-in-lijn-motor in te leggen. Zo compenseert de hybride voor zijn jarenlange groene rijgedrag.

Voor het project pakte hij de 1JZ-motor uit de derde generatie Supra, het kleinere broertje van de welbekende 2JZ-motor uit de vorige generatie Toyota Supra. De 2,5-liter zes-in-lijn-turbomotor heeft meer dan genoeg puf om de bandjes een Toyota Prius te laten roken. De aandrijving gaat de achterwielen en daarom leent de anti-hybride zich uitstekend voor het betere driftwerk.

Het hybridespul verdween uit de auto, vermoedelijk. Deze driftmachine kunnen we toevoegen aan het lijstje bizarre Prius-creaties, samen met de Prius met Hellcat-V8, de Prius met NOS en F&F-bestickering en uiteraard de Prius met F16-geweer. Hieronder zie je hoe het ding dwars over de baan gaat.

Toyota Prius met Supra-motor op de driftbaan

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kasey (@just1kasey) on

Video van binnenuit

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kasey (@just1kasey) on

Prius gaat zijwaarts

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom (@tchen_visuals) on

Reacties

  • Prive heeft op 17 juni 2019 geschreven:

    Waarom niet de hybride er in laten zitten. Hybride+6inline is super comfort. Bijna zo smooth als ev. En natuurlijk meer power

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)