We hebben je er vorige week mee geplaagd en nu is het zover: de onthulling van de Toyota Supra TRD. Achterop staat een spoiler – maar niet een zoals je zou verwachten aan de hand van de schetsen. Misschien heeft ie het koud. TRD staat voor Toyota Racing Development en de mannen daar mochten hun gang gaan met de nieuwste Supra.

De Toyota Supra TRD werd onthuld op de Osaka Auto Messe in Japan en geeft een idee welke onderdelen we van TRD mogen verwachten voor de nieuwe sportcoupé. Denk aan zijskirts van koolstofvezel, een verhoogde achterspoiler en ‘deurgarnering’. Smakelijk.

Al deze zaken zouden voor betere aerodynamica zorgen terwijl de lichtgewicht 19-inch wielen helpen bij een ‘beter rijgedrag zonder overdreven motorische aanpassingen’, aldus Toyota (en Google Translate, want we kunnen helaas geen Japans). Toyota geeft zelf aan dat ze geen technische ingrepen hebben gedaan, maar die zullen ongetwijfeld nog volgen.

Om je er even aan te herinneren: de Toyota Supra heeft een 3,0-liter zescilinder van BMW onder de motorkap zitten. Deze staat klaar om een sprintje naar de 100 in 4,3 seconden te trekken. De Supra heeft een vermogen van 345 pk en een koppel van 500 Nm.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear