Toyota heeft wat te vieren. De Gazoo Racing-afdeling produceerde dit jaar de honderdste GT4-raceauto. Zoals je weet, grijpen automerken dit soort momenten maar wat graag aan om een speciale straatauto uit te brengen. Vinden we dat erg? Nee hoor. Op deze manier komt er een GT4-Supra naar de openbare weg. Of ja, geen één-op-één kopie natuurlijk.

Sterker nog, alleen de optionele spoiler toont volgens het merk ‘de nauwe verwantschap’ met de GT4-racer. En zelfs bij de spoiler kun je verdedigen dat die niet lijkt op die van de raceauto. Zal vast iets te maken hebben met veiligheid voor voetgangers. Daarnaast wordt de normale 3,0-liter zes-in-lijn met 340 pk gebruikt in plaats van de getunede 430 pk sterke zescilinder uit de GT4-racer. Tot zover ons momentje van stoom afblazen.

In de cabine wordt namelijk een hoop goed gemaakt door de versnellingspook die aangeeft dat je zelf zes versnellingen kunt gebruiken (net als bij de huidige Legend Premium-uitvoeringen). Daarnaast moet de auto een stuk lichter aanvoelen tijdens het rijden dankzij wat aanpassingen aan de ophanging. Wat daar ook bij helpt, is dat het feestnummer 38,3 kilo lichter is dan het standaard model.

De prijs van de speciale Toyota GR Supra

Toyota bouwt dus honderd stuks van de GR Supra ‘GT4 100th Edition Tribute’ voor Europa. Elke exemplaar zal deze ‘Plasma Orange’-kleur krijgen. Deze tint is er alleen voor dit model. Wat de speciale Toyota GR Supra kost, is niet bekend. In Nederland betaal je voor het topmodel van de GR Supra 104.390 euro. Daar zal deze gelimiteerde versie vast boven gaan zitten. Later dit jaar kun je hem bestellen.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie