Op dit moment woedt de dodelijkste bosbrand uit de geschiedenis van Californië. Te midden van de brand ligt het stadje Paradise – of wat er nog van over is. Een dappere verpleegkundige en zijn onverwoestbare Toyota Tundra konden gelukkig aan de ramp ontsnappen – en redde daar een aantal mensen mee.

Verpleegkundige Allyn Pierce gebruikte zijn Toyota Tundra om met collega’s tot tweemaal toe de vuurzee te trotseren om patiënten in nood te assisteren. De Tundra laat zijn gedeelde genen met de Hilux goed merken en stoomde stoïcijns door de vlammen.

De bosbrand greep met zijn vurige vingers naar de flank van de Toyota Tundra. De zijkant ziet eruit als een boven het vuur vergeten marshmallow en de wielkasten zijn volledig gesmolten. De achterlichten zien eruit als als gesmolten ijsjes, maar werken nog.

‘We zijn vreselijk in levend verbranden, maar we zijn heel goed in het verzorgen van mensen’, zei Allyn tegen Jack Nicas van New York Times. Waarvan akte.

Toyota vervangt Tundra van held

Pierce plaatste zijn verhaal op Instagram en Toyota Amerika reageerde: ‘We zijn enorm onder de indruk dat jij je leven en je Toyota Tundra riskeert om mensen naar veiligheid te rijden. Maak je geen zorgen om je truck, we zijn vereerd om een nieuwe voor je te regelen’. Wie goed doet, goed ontmoet.

Foto’s: The Pandra

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear