Elk zichzelf respecterend topmerk heeft inmiddels wel een ‘bespoke’-afdeling. Een speciale divisie die zich dus vooral bezighoudt met het voldoen aan de diepste (en vaak donkerste) wensen van de vermogende klant. Stoelen bekleed met oost-Zambiaans hagedissenleer? Maar natuurlijk! En dan een paar knalroze spiegels, gele uitlaten en een dashboard met oud-Chinese zijde? Geen enkel probleem. Een legergroene Lambo? Prima! Zolang u maar betaalt, en een beetje veel graag.

Personalisering, heet dat, en zo’n beetje elk merk doet eraan. Van een paar lullige stickers tot het maatwerk van specialistische afdelingen: alles kan. Dat de klant koning is, is mooi. Dat dat niet direct wil zeggen dat hij smaak heeft, is net iets minder mooi.

Ik wil een legergroene Lambo Huracán Spyder!

Nou, dat kan dus. Helemaal geen probleem zelfs. Je hoeft je er alleen maar, met een grote zak geld natuurlijk, voor te melden bij Ad Personam, de ‘u vraagt, wij draaien’-afdeling van Lamborghini. Kennelijk heeft iemand dat nog gedaan ook, want de Italianen laten bijgevoegd filmpje met enige trots zien op hun YouTube-kanaal. Het moet gezegd: zeker voor een ‘speciale wens’-Lambo ziet hij er nog redelijk bescheiden uit. Het matgroen, de grijze velgen, het niet eens gillende maar vrij zachte oranje van de leren bekleding – het oogt bijna alsof deze Huracán Spyder het liefst een beetje onder de radar wil blijven. Dat kun je niet van alle speciaal bestelde auto’s van supermerken zeggen. Meestal juist niet, zelfs. Sterker: de meeste ‘confectie-auto’s’ die je uit het rek van Lamborghini zelf kunt trekken, zien er stukken heftiger uit.

Maar goed, misschien vestigt dat juist wel weer méér de aandacht op deze Lambo. We kennen hoe dan ook weinig mensen die een Lamborghini kopen uit verlegen- of bescheidenheid. Ach, wat maakt het uit. Elke Lamborghini maakt de wereld weer een klein beetje mooier. Zelfs een legergroene.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie