Nog nooit verkocht Lamborghini zoveel exemplaren van één model in zo’n korte tijd. In slechts vier jaar verkochten ze ruim 20.000 exemplaren van de SUV. Heel uniek ben je dus niet in een oord als Dubai. Wel Urus rijden maar iets anders dan de buurman vijf zwembaden verderop? Ga dan naar Mansory, zij bouwen een Urus Coupé voor je.

Ze noemen de creatie de Mansory Venatus Coupé Evo C. De Venatus bestaat al en herken je aan de forse uitbouw rondom. De 4,0-liter V8 produceert 900 pk, goed voor een 0-100-tijd van 2,9 seconden. Maar dat is niet waar deze Urus Coupé om draait. Het gaat erom wat de Lamborghini niet heeft, en dat is zijportieren áchter.

Eerlijk is eerlijk, ze hebben er wel hun best op gedaan bij Mansory. We hadden het vermoeden dat ze een bodykit over het plaatwerk hadden geplaatst zodat de deuren weg zouden vallen, maar ze zijn een stuk verder gegaan. Alle deuren zijn verwijderd en ze hebben de B-stijl 20 millimeter naar achteren geplaatst. De voordeuren zijn ook met 20 millimeter gegroeid.

Binnenin zie je wel duidelijk waar de deuren zaten

Een klein detail is dat je achterin wel overduidelijk nog de lijnen van de verdwenen deuren ziet. Een kleine beetje extra bekleding was wel leuk geweest. Het interieur schets verder een heel aardig beeld wat er zou gebeuren als Gargamel echt een keer de Smurfen te pakken zou krijgen. Mansory bouwt acht exemplaren van de Mansoy Venatus Coupé Evo C.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)