De mensen op de foto staan trots om de 15.000e Lamborghini Urus ooit gebouwd. Hij is afgewerkt in de kleuren Grigio Keres Matt met details in de kleur Verde Scandal. Ofwel: grijs met groen. Een bijzondere prestatie voor Lamborghini, want de Urus is slechts drie jaar op de markt. Daarmee heeft de SUV de Aventador al ingehaald, waarvan Lamborghini vorig jaar het 10.000e exemplaar vierde.

En dan komen we aan bij de vraag: hoe lang duurt het voordat de Lamborghini Urus populairder is dan alle V12-modellen bij elkaar? Van de Miura bouwde Lamborghini 764 stuks en van de Countach 19.83. Bij de Diablo groeide de productie naar 2.884 stuks. De Murciélago was nog een stapje populairder met maar liefst 4.099 exemplaren. Bij elkaar opgeteld moet Lamborghini ergens rond de 20.000 V12-modellen hebben verkocht.

De V8 is populairder dan de V12

Gemiddeld noteert de Urus dus 5.000 exemplaren per jaar. Zelfs tijdens corona ging de Urus als een dolle stier. Een snelle rekensom leert dus dat de Urus over een jaartje ongeveer nummertje 20.000 zal vieren. Dat zou dus betekenen dat er meer Lamborghini’s met een V8-motor zijn geproduceerd dan een V12-motor, en dat terwijl de V12 al sinds de jaren zestig synoniem staat voor Lamborghini. Je bent vrij je eigen mening hierover te vormen.

Je kunt er uiteraard wat van vinden dat de populairste Lamborghini-motor eigenlijk afkomstig is van Audi, maar anderzijds kun je het fijn vinden dat Lamborghini zo’n geldkoe heeft. Dat maakt wat geld vrij om andere gekke projecten te financieren. De Aventador is in ieder geval de laatste auto met de huidige V12. De opvolger van de Aventador krijgt wel weer een V12, maar dan een compleet nieuwe. En eentje met hybride hulpjes.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)