De laatste grote meteorietinslag was zo’n 251 miljoen jaar geleden. We zijn dus flink overtijd voor een nieuwe allesvernietigende wereldramp. En post-apocalyptische woestenij of niet, je wilt deftig voor de dag komen. Je moet immers toch een beetje indruk maken op de overgebleven 10 procent van de bevolking. Helaas biedt de gemiddelde Ferrari niet genoeg bescherming tegen alle gevaren. Dender daarom door (of over) de overgebleven anarchistische samenleving in de USSV Rhino GX. Volgens de makers rij je in de SUV probleemloos van de wildernis naar je favoriete nachtclub; ruig en stijlvol.

Binnenin is het pre-apocalyptisch vertoeven met leren bekleding, een audiosysteem van Alpine, sfeerverlichting, een zonnedak, een 40-inch tv en exotische houtsoorten. Je moet nu alvast even inschatten wie je straks allemaal wilt meenemen, want de USSV Rhino GX is leverbaar met vier of zes zitplaatsen. Ruimte voor je postzegelcollectie of je schoonmoeder. Lastig, lastig.

Wat is de USSV Rhino GX?

Onderhuids is het monster een Ford F-450 Super Duty Chassis met hydraulische dempers en vierwielaandrijving. Wegkomen uit benarde situaties is geen probleem dankzij een 6,7-liter diesel-V8 of een 6,8-liter V10 op benzine. Je zult geen recordtijden neerzetten op Spapocalyps Francorchamps; de dikke carrosserie met twee lagen staal weegt wel wat. De namen voor de kleuren – Stealth Black, Tactical Green en Desert Sand – zijn nog cooler dan een nucleaire winter.

Hoeveel het kost om het einde der tijden stijlvol tegemoet te gaan? Omgerekend kost de instapper ongeveer 190.000 euro zonder BPM en BTW. De TopGear-tip: onthoud te allen tijde waar zo’n ding te vinden is. Als de wereld ten onder gaat, hoef je namelijk geen belasting meer te betalen. Of de aanschafprijs.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie