Zonder enige moeite kun je elke dag weer een WTF-momentje beleven op AliExpress. Een opmerkelijk artikel dient zich vanzelf aan. Vandaag leerden we bijvoorbeeld dat je zelfs champignons (of paddestoeljen, volgens Vjeze Fur) kunt kopen op de internationale versie van AliBaba.

De schimmel werd echter moeiteloos overtroffen door wat wel de meest doortrapte manier moet zijn om onder een verkeersboete uit te komen. En illegaal, trouwens. Dus doe ‘t maar niet. De verkoper Cinlinele biedt twee magneetjes aan die je achter je kentenkenplaat monteert en aan een 12-volt aansluiting hangt. Bijgeleverd zijn twee neppe boombladeren, gemaakt van metaal.

Hoe werkt het?

Je activeert de magneet met de afstandsbediening, waardoor de metalen boombladeren blijven plakken op je kenteken. Je kenteken is dan niet meer zichtbaar (en dus niet te flitsen), en het lijkt dan of er per ongeluk een blaadje op je kentekenplaat is gewaaid. Voor zo’n stom toeval zal geen enkele agent een boete uitschrijven (alhoewel…).

Word je staande gehouden door de politie, dan druk je op de afstandsbediening om de magneet te deactiveren. Het lijkt dan of de zwaartekracht zegeviert en het blaadje van het nummerbord afwaait en jij bent buut vrij. We weten niet of we dit geniaal, stupide, slinks, nutteloos of al het eerdergenoemde moeten vinden.

Een set met de twee magneten, een afstandsbediening en vijf bladeren kost 34 dollar op AliExpress. Voor iets meer dan 6 dollar heb je een extra setje bladeren (zelf even allemaal zoeken). Maar zoals we al zeiden: niet doen. Mag niet. Je kunt de magneet bijvoorbeeld ook gebruiken om showplaten te monteren. De Porsche 911 GT3 op de foto is trouwens een artistieke impressie, voor wie dat niet door had.

Andere manieren

We zagen al een hoop manieren om onder een flitsboete uit te komen. Voor Duitse flitspalen is bijvoorbeeld ledverlichting al genoeg. De makkelijkste (en minst effectieve, want het werkt niet) manier is haarlak op je kentekenplaat spuiten. Wil je het rigoureuzer aanpakken, dan koop je een kentekenflipper.

Advertentie

Reacties

 • johan heeft op 29 februari 2020 geschreven:

  geluk, kentekenplaat is van aluminium, probeer daar maar een magneet op te plakken 😂😂

  • Vwpassat heeft op 1 maart 2020 geschreven:

   Scheelt ook dat je de magneet niet op het kenteken plakt. …

   Begrijpend lezen en een minimale hoeveelheid technisch inzicht zijn wel vereisd voor een reactie.

   De magneet komt achter de platen , deze zal hier doorheen de wel magnetische metalen bladeren vasthouden……

   Reageer
  • Pieter Schaduwman heeft op 1 maart 2020 geschreven:

   Een stukje blik achter je kentekenplaat plakken.

   Reageer
  Reageer
 • Hendrik heeft op 29 februari 2020 geschreven:

  Kentekenflipper word meenstal direct herkend bij een staande houding vanwege een vreemde niet normale behuizing. Betere manier is als het mogelijk is dat met 1 druk op de knop er een metalen plaat voor kenteken schuift en met nog een druk op de knop weer omhoog gehaald word zodat kenteken weer zichtbaar word

  • Wessel heeft op 12 maart 2020 geschreven:

   ja, dat is ook heel vet en je kan hem dan ook makkelijker op een beurs zetten hoef je je lelijke gele platen er niet af te halen

   Reageer
  Reageer
 • Tommy heeft op 29 februari 2020 geschreven:

  Haarlak op je kentekenplaat werkt niet. Gewoon een fabel

  • Marco heeft op 4 maart 2020 geschreven:

   Dat het niet werkt is dus een fabel? Ambiguïteit is een bitch . ..

   Reageer
  Reageer
 • Tomer vd heuvel heeft op 13 december 2018 geschreven:

  maar hoe zit het met je nummerbord aan de achterkant? anders ziet het er niet realistisch uit

  • P van gastel heeft op 2 maart 2020 geschreven:

   Klijne wite reflector langs je nummerbord plakken.

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie