Ook oude Honda’s met de motor voorin zijn tegenwoordig een halve dollarton waard. Toegegeven: dit is ook niet zomaar een roestige Civic, maar een Integra Type R in de juiste kleur. De Honda Integra Type R (in de VS verkocht onder het merk Acura) stond op de verkoopwebsite Bring a Trailer waar iemand het winnende bod van 51.000 dollar plaatste, omgerekend ruim 42.000 euro. De koper was blij dat hij eindelijk weer dezelfde auto kon rijden als op de middelbare school. De verkoper was ongetwijfeld erg blij met het hoge bedrag.

Helaas liep het net even anders. De verkoper wilde nog één laatste ritje maken met de Honda Integra Type R (bovenstaande foto uit ons eigen archief), die toen eigenlijk al verkocht was. Tijdens het laatste ritje raakte hij betrokken bij een ongeluk, waarbij zowel de voorkant als de achterkant van de auto beschadigd raakte. Uiteraard werd de deal afgebroken en kon de verkoper fluiten naar zijn centjes.

Wat kost een Honda Integra Type R hier?

In Europa stijgen de prijzen ook, maar je moet nog wel kunnen slagen voor ergens tussen de 10.000 euro en de 20.000 euro. Kijk vooral even in Duitsland. Bij de goedkopere exemplaren moet je goed letten op roest en olieverbruik. Een goedkoper model kan ook een bewuste keuze zijn, dan kun je zelf alles laten aanpakken en weet je daarna zeker dat de boel goed en fris is. We zien de Integra Type R’s hier echter nog niet snel stijgen naar 40.000 euro.

De Honda Integra Type R na de crash

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)