De slechtste locatie voor een Ajax-fanshop moet wel hartje Rotterdam zijn. Zelfs als het een winkel is voor afwasmiddel. Voor deze verlaten autodealer is de locatie ook de reden waarom de deuren gesloten moesten worden. Een maandje geleden kwam deze verlaten Duitse Ford-dealer al in het nieuws en nu is bijna het volledige verhaal ontraadseld.

Want hoewel de showroom al duidelijk een paar jaar geen zaken meer deed, zit er bij alle auto’s nog lucht in de banden. Ook zag de dealer er niet uit alsof hij al decennia niet bezocht was. En waarom zijn de auto’s inmiddels niet verkocht of gestolen? YouTube-kanaal Auto Retro maakte een vervolg van de eerste video met alle antwoorden.

De Ford-dealer begon in de jaren zestig

Ene meneer Stock richtte de dealer op in de jaren zestig ’60 in Ingolstadt. Bij Audi-fans gaat er gelijk een belletje rinkelen: dat is inderdaad waar de thuisbasis van Audi gevestigd is. Daar zat gelijk ook het probleem voor meneer Stock: Audi gaf in zijn woonplaats zulke absurde kortingen, dat een simpele Ford-dealer met een hoop voorraad bleef zitten.

Ford nam geen onverkochte modellen terug, dus de dealer plaatste onverkochte modellen in opslag. In zo’n twintig jaar tijd, had de Ford-dealer zo’n 300 onverkochte auto’s staan. In de jaren ’80 trok Ford de stekker uit de samenwerking en Stock ging verder als onafhankelijke dealer. Overigens kunnen de zaken ook niet zó slecht zijn gegaan: anders had je niet het geld om honderden nieuwe auto’s te bewaren.

Bijna alle auto’s zijn verkocht

In de jaren ’90 overleed de eigenaar van de dealer. Zijn vrouw bleef achter met de tweedehandsdealer en een gigantische voorraad oude (maar ongebruikte) Ford-modellen. Zij had een plan: alle auto’s mochten voor vier keer de oorspronkelijke nieuwprijs de deur uit. Een prima prijs, blijkbaar, want de Fords uit de jaren zestig, zeventig en tachtig vlogen de deur uit.

Ze bewaarde zes auto’s: drie Sierra’s, een Fiesta, een Escort en een Orion. Waarom ze precies deze auto’s koos, is niet bekend. Misschien waren dat auto’s die ze niet voor 400 procent meer kon verkopen. Deze auto’s en de showroom heeft ze alle jaren netjes bijgehouden als ode aan haar man. Als je het lief vroeg, mocht je zelfs binnen een kijkje komen nemen.

Naar verluidt is mevrouw Stock inmiddels zelf niet meer in staat om de auto’s en de showroom te verzorgen. Wat er nu met de auto’s en de showroom gaat gebeuren, is niet bekend, maar als je nog een kijkje wilt wagen, moet je niet al te lang meer wachten. Je vindt de verlaten Ford-dealer ergens in Ingolstadt – het moet niet ál te moeilijk zijn om de dealer te vinden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear