Alle goede dingen komen in drieën. Kijk maar naar pedalen in auto’s, gerechten in restaurants, het aantal cijfers in snelheden die je graag rijdt en het aantal dagen van een F1-raceweekend. En: homologatie-specials. Dat deze Touring Car-titanen in een setje van drie aangeboden worden in een veiling, is een teken van het universum dat jij ze moet kopen. En het universum wil je niet kwaad maken, toch?

De Ford Sierra RS500 Cosworth, BMW E30 M3 Sport Evolution en Mercedes 190 E 2.5-16 Evolution II komen uit het tijdperk dat Touring Car-racen op zijn hoogtepunt was. Ze zijn in het leven geroepen omdat de merken achter de auto’s ermee wilden racen. En dat mocht alleen als ze ook een bepaald aantal van die auto’s voor de openbare weg maakten. Dank de FIA op je knietjes voor de homologatie-regels.

De Homologatie-speciaaltjes

De Ford Sierra RS500 is nummertje 38 van 500 en is zijn hele leven in het bezit geweest van dezelfde familie. De familie zette minder dan 20.000 kilometer op de teller. Hij moet ten minste 100.000 euro opleveren tijdens de veiling.

De BMW E30 M3 Sport Evolution is nummer 139 van 600 en is ondanks zijn tellerstand van meer dan 127.000 kilometer zo goed als nieuw. De auto onderging een volledige restauratie. Wil je minder dan een ton spenderen, hoef je niet eens te komen opdagen.

Dan is er nog de Mercedes 190 E 2.5-16 Evolution II. Van alle 502 exemplaren is dit nummer 167. Hij stond een tijd in Nederland, maar staat nu bij Silverstone Auctions om naar een nieuw baasje te gaan. Leen op z’n minst 150.000 euro bij grootmoeder voor dit pareltje.

Je plan van aanpak: regel een half miljoen euro. Wat je overhoudt, kun je stoppen in de aankleding van je garage. Of het transport naar Nederland.

Reacties

  • zwazzzz heeft op 27 juni 2018 geschreven:

    Transport naar Nederland? Je rijdt die auto terug en je kunt thuis sterven met de grootse glimlach op je gezicht

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)