We komen hard binnen met nu al het spannendste nieuws van vandaag: de Skoda Citigo is vernieuwd. Vooral de neus wordt bijgepunt. De mistlampen lijken niet meer achteraf met een gatenboor te zijn ingebouwd en de koplampen hebben nu led-dagrijverlichting. De mistlampen zijn ook nog eens te bestellen met bochtverlichting zodat je tegenliggers ook weten dat je de bocht om gaat. Of het jaar 2008 zijn innovatie terug wil, is niet bekend.

De instapper is de 1.0 MPI met 60 pk. Vanuit stilstand brengt hij de Citigo in 14,4 hele seconden naar 100 km/u en is hij goed voor een topsnelheid van 162 km/u. De tweede optie is de 1.0 op aardgas. Deze driecilindermotor heeft een vermogen van 68 pk. Vanuit stilstand tikt de Citigo na 16,3 seconden de 100 km/u aan. Je moet er iets voor over hebben om de wereld te redden van de ondergang. In beide versies roer je in een handgeschakelde vijfbak. De DriveGreen-functie van de nieuwe Move&Fun-app op je iPhone of Android-toestel gaat je helpen zuiniger te rijden. De app analyseert je rijstijl en geeft tips.

Ga je de titel van dit bericht nog uitleggen, of..?

Nieuw is de kleur Kiwi Groen. Wat alle autofabrikanten met fruit hebben de laatste tijd, geen idee. Alle kleuren moeten er ineens naar vernoemd worden. Ben je al helemaal enthousiast over dit harige stukje fruit? Dan moet je nog even wachten. Ze verwachten de Citigo pas in de zomer in Nederland.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)