Eerlijk toegeven: hoe goed heb jij de verzekeringspolis van jouw auto doorgenomen? Alvast een kleine geruststelling, want in Nederland bemoeien verzekeraars zich doorgaans weinig met modificaties aan auto’s. In andere landen is dat wel anders. Zoals je weet kun je in Engeland meer premie gaan betalen als je racestrepen aanbrengt. In Canada zien verzekeraars modificaties ook niet zomaar door de vingers. De bestuurder van een Subaru BRZ kon fluiten naar zijn centen toen hij achter op een andere auto knalde. De reden? Een sportuitlaat.

Kop-staartbotsing

Ene Modasir in Toronto botste vorig jaar maart achter op een andere auto. De politie hield de bestuurder niet verantwoordelijk voor de crash, maar de verzekeringsmaatschappij weigerde toch te betalen. Zo liep de bestuurder ruim 23.000 euro mis. In het contract van de verzekeraar stond duidelijk dat alle modificaties gemeld moesten worden. De sportuitlaat was niet standaard, en dan was reden genoeg voor de verzekeraar om de claim te weigeren. Het maakte daarbij niet uit dat de uitlaat niets met het ongeluk te maken had.

Verzekeraar weigert te betalen, totdat het onder de aandacht kwam

De gedupeerde besloot daarop Global News te bellen om zijn beklag te doen. Het verhaal werd breed opgepakt en uiteindelijk besloot de verzekeraar onder alle publiciteit toch uit te keren. Als hij het erbij had laten zitten, had hij dus geen geld gekregen vanwege een simpele modificatie. Misschien toch nog eens je polis doorlezen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear