Heb jij tijdens je dagelijkse routine een auto nodig die bestand is tegen kogel van 7,62 millimeter dikte? Of tegen een explosie die net zo sterk is als twee handgranaten? Dan raden we je aan om eens na te denken over waar je in vredesnaam mee bezig bent. Misschien een ander baantje zoeken?

Of koop gewoon een Inkas Sentry Civilian

Mocht je nog steeds op zoek zijn naar een oplossing: die biedt het Canadese bedrijf Inkas in de vorm van de Sentry Civilian. Onderhuids is het een Ford F-550 pick-up met een 6,7-liter diesel-V8 met een automatische tienbak. Het koppel is ongetwijfeld monsterlijk, maar het aantal pk’s valt een beetje tegen – 334 in totaal. Maar goed, kijk eens hoe bruut hij eruitziet. En laten we eerlijk zijn, wie heeft snelheid nodig als kleine hatchbacks gewoon uit zichzelf voor je aan de kant springen van angst?

Een paar aardige accessoires

Hij is nou ook niet bepaald naar de sportschool geweest. Inkas noemt de Sentry Civilian ‘een gepantserde lichtgewicht’ is. Hoe zwaar is hij dan? Nou, dat laten ze vakkundig weg uit het lijstje met specificaties. Dat nemen we dan maar voor lief. Wat ze wel laten weten, is de mate van bepantsering: die is van BR6-niveau. ‘Dat staat gelijk aan SWAT-voertuigen, alleen is de Inkas Sentry Civilian gebouwd om dagelijks te worden gebruikt’, aldus de makers.

De Inkas Sentry Civilian omvat daarnaast kogelwerend glas, specifieke ECU- en batterijbescherming, banden die stug doorgaan wanneer ze lek zijn en versterkte deurscharnieren. Bovendien heb je in het gepantserde voertuig nachtzichtsystemen, 360-graden bewakingscamera’s en iets wat ze ‘chemische bescherming’ noemen.

Filmpje pakken?

De ophanging, remmen en andere mechanische componenten zijn versterkt, terwijl er aan de binnenkant is gewerkt aan luxe voor zes personen. Inkas bouwt zelfs een bar met tv-scherm in de Sentry Civilian. Voor de goede orde: terwijl de wereld buiten vergaat en je wordt bestookt door mitrailleurs en granaten, kun je achterin genieten van een lekkere cocktail met een goede film? Waar kunnen we zo’n ding krijgen?

Inkas Sentry Civilian

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear