Nooit gehoord van de Aerocar One? Misschien was hij iets vóór jouw tijd. De Aerocar is een Amerikaanse mix tussen een auto en vliegtuig. Hij is ontworpen door en gebouwd door Moulton Taylor in Longview, Washington, in 1949. Destijds zijn er zes exemplaren gebouwd, maar de Aerocar is nooit officieel op de markt gekomen. Zie het als de voorloper van de Nederlandse PAL-V.

Je kunt deze vliegende auto nu toch kopen

Hoewel de productie nooit op gang kwam, staat er nu een exemplaar te koop. Dit is het derde model van de serie, dat werd gebouwd in 1954. Hij is te bewonderen in het Golden Wings Flying Museum op het Anoka County-Blaine Airport in Minneapolis. Het vliegtuig staat ook op de cover van het boek ‘A Drive In The Clouds‘ van Jake Schultz.

Behalve dat het een heel gaaf en uniek voertuig is, komt hij ook nog met behoorlijk wat vermogen. Zijn maximale snelheid is bijna 190 km/u. De motor is een Lycoming 0-320 met 143 pk. De klimsnelheid van de Aerocar One is 185 meter per minuut. Als je nog durft te vliegen met dit oude blik, dan. Wil je rijden, dan klap je de boel in en hang je hem achter de auto.

Wat zo’n vliegende auto nou kost? Daarvan maak je zelf ook wel een sprongetje, en niet van blijdschap. Omgerekend kost de Aerocar One zo’n 810.000 euro, zonder Nederlandse belastingen – hoeveel wegenbelasting betaal je voor een vliegtuig? En dan moet hij ook nog uit de Verenigde Staten komen. Of je moet zelf terug naar huis vliegen, dat kan natuurlijk ook.

James May in de Aerocar One

Via: Silodrome

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie