Dit zien we nu eens graag: één van onze favoriete hete hatchbacks is onthoofd. Zo onaardig als het klinkt als we het zo zeggen, zo veel zin hebben we om deze zomer uit te waaien in deze GTI Cabrio, de snelste open Golf ooit. Lekkerrr.

Aan boord vinden we de welbekende 2.0 TSI-motor met 210 pk en 280 Nm, standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, optioneel aan een dsg-flipperkast. Van 0 naar 100 km/u blaast de dakloze GTI in 7,3 seconden, terwijl het gemiddelde verbruik op slechts 7,6 l/100 km blijft steken. De CO2-uitstoot blijft met 177 g/km binnen de perken.

Standaard is de Golf GTI Cabrio voorzien van een elektrohydraulisch dak (opent in 9,5 seconden, sluit in 11) en een xds-‘sperdifferentieel’ dat de voorremmen gebruikt om doorslippen van individuele wielen tijdens accelereren tegen te gaan. Uiteraard vind je ook de bekende GTI-details terug: rode randjes in de grille en het interieur, luchtinlaat- en spoilerwerk voor en achter, 17-inch velgen (hoewel 18-inch eigenlijk verplicht is) en aluminium pedalen. En ruitjesbekleding.

Vanaf juli staat de GTI Cabrio bij de dealer voor een nog onbekende prijs.

Reacties