Dit is Volkswagens manier om de 40ste verjaardag van hun rappe oogappeltje, de Golf GTI, te vieren: met een extra snelle en breed tonende Clubsport-editie. Vorige week gooiden ze wat schetsen de wereld in, vandaag zien we de eerste foto-achtige plaatjes.

VW grijpt het vermaarde Wörthersee-tuningevenement aan om de GTI Clubsport als 'bijna productieklare conceptcar' voor te stellen. Het beestje pronkt met 19 inch velgen en 35 pk extra vermogen ten opzichte van de standaard GTI Performance, voor een totaal van 265 pk. Daarbovenop komt nog eens 10 procent extra vermogen wanneer de boost-functie kort en krachtig in werking treedt voor een extra stevige trap in je rug. (We hopen op een grote rode 'Turbo Boost'-knop.)

Aan de buitenkant vallen de nieuwe bumpers en sideskirts op. De speciale dakspoiler en opnieuw getekende diffuser moeten samen voor een portie downforce zorgen waarnaar je in hete hatchbacks tot nu toe alleen maar kon snakken. Volkswagen belooft verder een 'geindividualiseerd interieur', wat ongetwijfeld duidt op heel veel ruitjesbekleding en golfbal-achtige attributen. Vinden we leuk.

Ergens in 2016 kunnen we de onstuimige feest-Golf op de weg verwachten.

Reacties