Zin in een platte open Golf met 500 pk? Ja, dat dachten we al. Dit is de Volkswagen Golf GTI Vision Gran Turismo, hij heeft twee stoelen en geen dak, en hij is hier om je het hoofd op hol te brengen.

Vorig jaar pakte Volkswagen het MQB-platform beet, maakte het lager en breder, plakte er een plastic carrosserie op en mikte er een 3,0-liter turbo-V6 in. Het resultaat heette de Design Vision GTI en hij werd tentoongesteld op het Wörthersee-tuningevenement in Oostenrijk. Dat is ook waar deze Vision Gran Turismo dit jaar zijn opwachting maakt.

We hebben nog maar weinig details en geen foto's – alleen een paar schetsen en wat info over de motor. Beide zijn nauw gerelateerd aan de Design Vision GTI van vorig jaar; we zien dezelfde agressieve, brede grille en ontwerpelementen, al hebben ze er deze keer een enorme achtervleugel bij gedaan. En natuurlijk verwijderden ze het dak, zodat er een soort Volkswagen Aventador J overbleef.

Er zijn dikke 20-inch velgen met keramische remmen, en in het interieur vinden we twee sportstoeltjes en een hoop koolstofvezel, plus racegordels en een rally-achtig stuurtje dat er uitziet alsof het regelrecht uit Knight Rider komt rollen.

Onder de kap zit dezelfde 3.0 VR6 turbomotor als in de vorige concept, wederom 500 pk sterk – al schoot het koppel omhoog van 560 naar 900 Nm. Negenhonderd! Achter dit geweld hangt een zeventraps dsg-transmissie en vierwielaandrijving.

Over de prestaties wordt niets gezegd, maar de Design Vision GTI deed 0 tot 100 in 3,9 seconden en had een top van 300 km/u. We gokken dat de waarden voor deze Vision Gran Turismo niet heel anders zullen zijn.

Uiteraard is de Vision Gran Turismo slechts een conceptcar, ontworpen voor – je raadt het al – Gran Turismo 6 (vanaf vandaag kun je 'm downloaden). Het lijkt onwaarschijnlijk dat VW ooit echt een dakloze platte Golf met 500 pk gaat maken. Maar hé: hoop doet leven.

Reacties