'Golf Plus': het klonk toch een beetje als een incontinentie-oplossing met extra flexibele randjes. En hij bediende ongeveer dezelfde klanten. Volkswagen gaat het met z'n opvolger eens even helemaal anders doen.

Deze nieuwe verhoogde Golf heet Sportsvan. Het moet gezegd: met een stel mooie velgen erop ziet ie er niet eens zo héél gek uit. Of worden wij gewoon oud?

Handig is de Sportsvan in ieder geval: je kunt de achterbank 18 centimeter verschuiven en wanneer je 'm wegklapt, past er meer dan 1.500 liter troep achterin. Er zijn in totaal zes motoren beschikbaar, variërend van 85 pk tot 150 pk en van benzine tot diesel. Alle zijn tot 19 procent zuiniger dan voorheen, mede omdat ze standaard start/stop aan boord hebben. VW is vooral trots op de 1.6 TDI met 105 pk, die gemiddeld slechts 3,7 l/100 km verbruikt en 95 g/km aan CO2 uitbraakt.

Zoals het een moderne VW betaamt, is ook de Golf Sportsvan optioneel vol te stouwen met allerlei elektronische spulletjes, van een zelfremfunctie in de stad tot een systeem dat je waarschuwt voor naderend verkeer als je achteruit een parkeerplek uitrijdt. Uiteraard is er standaard XDS+, VW's elektronische sperdifferentieel, want ja: het is wel een Sportsvan.

Wil jij er al een?

Reacties