Vorig jaar was het veertig jaar geleden dat de eerste GTI-Treffen aan de Wörthersee werd georganiseerd. Even leek het VW-evenement niet door te gaan, omdat het gemeentebestuur van Maria Wörth liever geen Golfjes-stoet meer wilde aan de Wörthersee. Gelukkig greep Volkswagen zelf in door een eigen GTI-feestje te organiseren. Ook in 2024 is er een datum geprikt voor de GTI-Treffen.

In 1982 werd het evenement gepromoot met de slogan: ‘Een evenement in het teken van actieve verkeersveiligheid’. Hoe braaf die zin klinkt, zo stoer werd het evenement in de jaren ’80. Al gauw kreeg de GTI-Treffen, de bijnaam ‘waanzin op het meer’. Golfjes gingen parasailen, over het meer surfen en er kwam een GTI van graniet. Ieder jaar kwamen de GTI-fans terug met hun trots. Overigens ben je ook welkom als je geen Volkswagen rijdt.

Volkswagen Golf GTI op het meer GTI Treffen

De Golf GTI rijdt ter land, ter zee en in de lucht | Foto: © Volkswagen

Dit jaar was Volkswagen nogal laat met het aankondigen van het evenement. In de week van de automeeting maakte het merk pas bekend wanneer de automeeting plaatsvond. ‘Dat moet beter voor de volgende editie’, zal er in de bestuurskamer geklonken hebben. Daarom maakt Volkswagen nu al de datum van de GTI-Treffen in 2024 bekend.

Datum van de Volkswagen GTI-Treffen in 2024

Net als in 2023 houdt Volkswagen het feestje thuis in Wolfsburg en wel bij het stadion van voetbalclub Vfl Wolfsburg. Op 26 tot 28 juli 2024 kun je koers zetten op het Mittellandkanaal om Volkswagens paradepaardje te vieren. Overigens heet het evenement tegenwoordig ‘GTI Meeting’, maar wij blijven het voorlopig gewoon GTI-Treffen noemen. Het thema is trouwens ‘Coming Home – Reloaded’.

Waarom je naar het GTI-Treffen moet? Nou, je kunt er een boel medeliefhebbers ontmoeten en hun auto’s inspecteren. Daarnaast zijn er autopresentaties, clubbijeenkomsten en ‘speciale verrassingen voor alle fans van GTI-modellen’. Laat Volkswagen een nieuwe GTI zien? Of misschien een speciale uitvoering? Of een facelift van de huidige Golf GTI? Voor het antwoord moeten we wachten tot eind juli.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear