Als je dacht dat Volkswagen met de T-Cross, T-Roc, Tiguan en de Touareg genoeg crossovers had, dan heb je het mis. Nog dit jaar komt het Duitse merk met de Volkswagen Taigo, een auto van het formaatje Golf, maar dan wat hoger op z’n pootjes. Qua maatvoering komt de auto dus ook overeen met de T-Roc, maar hij moet een doelgroep met sportievere wensen aanspreken. Vandaar ook de coupé-achtige daklijn en de bijna Audi Q8-achtige achterlichten (Liesje leerde Lotje lopen…). Zie het als wat de Scirocco ten opzichte van de Golf was, maar dan voor de T-Roc. Hij lijkt zelfs dezelfde kleur groen te dragen als de Scirocco destijds.

De Volkswagen Taigo is eigenlijk een Nivus

Het merk toont de eerste schetsen van de nieuwe Volkswagen Taigo, maar in principe weten we al in grote lijnen hoe de crossover eruitziet. Net geen jaar geleden onthulde Volkswagen namelijk al de Nivus voor Brazilië (de rode auto op de foto’s), wat in de basis dezelfde auto is. Verwacht dat de Taigo lichtjes wordt aangepast om beter aan te sluiten op de voorkeuren van de Europese markt. De schetsen laten bijvoorbeeld zien dat hij ook als sportiever ogende R-line komt, met zwarte accenten in de bumpers. Qua uitrusting vind je in de Taigo ongeveer hetzelfde als in de nieuwe Volkswagen Golf en T-Roc; dus led-lampen, digitale tellers en een riedeltje aan rij-assistenten.

Benzine of elektrisch?

Deze zomer krijgen we het definitieve ontwerp van de Volkswagen Taigo te zien. Dan beginnen de fabrieken in Spanje te draaien en aan het einde van dit jaar moet de Taigo bij de Volkswagen-dealers staan. Hij is dan te krijgen met gewone benzinemotoren, waarschijnlijk de 1.0 TSI en de 1.5 TSI. Aangezien dit de sportieve crossover van Volkswagen moet zijn, sluiten we ook niet uit dat er een snellere R-versie komt. De prijzen van de Taigo zijn nog niet bekend. De T-Roc kost in Nederland minimaal 31.000 euro, dus verwacht dat de prijzen daar iets boven zullen zitten.

Advertentie

Reacties

  • Maarten heeft op 31 maart 2021 geschreven:

    Volgens mij was de scirocco de coupé uitvoering van de golf. Hij was sportiever qua lijn en stond beslist niet hoger op de poten….

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie