Het was ons bijna ontgaan dat de tuners van ABT zich hebben uitgeleefd op de Volkswagen Tiguan. Deze vormt niet direct een uitzondering op de regel dat tuning in de regel leidt tot nodeloos veel plastic en veel te grote wielen.

Het front van de door ABT aangepakte Tiguan kan er nog best mee door. De Tiguan zou van zichzelf best een iets agressievere uitstraling krijgen, en dat heeft ABT bereikt door een dikkere bumper met spoiler en een andere grille te monteren. Ook de achterkant is wat ons betreft best geslaagd. Helaas gaan de Duitsers op de flanken alsnog de mist in door een set iets te vierkante wielkastverbreders van grijze kunststof te monteren. En ook de lichtmetalen velgen – tot maximaal 20 inch – kunnen ons niet direct bekoren.

De reden dat we ABT toch een pluim in het Duitse achterste willen steken, ligt onder de motorkap. Daar werd het vermogen van de 1.4 TSI motor opgeschroefd van 150 pk tot maar liefst 200 pk. En da’s knap voor zo’n kleine viercilinder. Ook werd de 2,0 liter dieselmotor aangepakt, waardoor deze nu 170 pk of maximaal 200 pk levert. Gelukkig is ook nog even gekeken naar de wielophanging en het remsysteem, waarvoor iets grotere remschijven werden gemonteerd.

Reacties