Wat is het grootste obstakel als je de motor van een Audi RS 3 in een Tiguan legt? Toestemming krijgen van je vrouw. Dat zijn niet onze woorden, maar die van de eigenaar van deze Volkswagen Tiguan R. En hij kan het weten. Omdat hij zijn droomauto, een Golf 8 R, niet kan krijgen in Zuid-Afrika, besluit hij maar dit project aan te gaan.

De eigenaar wil iets unieks meenemen naar het evenement Vdub Camp Fest 2023. Dit is het grootste VAG-evenement van Zuid-Afrika. Wat de klus extra lastig maakt, is dat hij wil dat alles terug te bouwen is. Maar eigenlijk blijkt alles een obstakel: de airco, de versnellingsbak, het verplaatsen van de accu en ook het coderen van de ECU plus zorgen dat alle systemen samenwerken.

Een nieuwe bodykit en Bentley-wielen

Het bedrijf van de eigenaar, Bodyline, monteert een bodykit van Maxton en een uitlaatsysteem van Miltek. Daarnaast is er luchtvering die de Tiguan R tot millimeters boven de grond laat zakken. Flinke 22-inch Bentley-wielen maken het plaatje af. Die wielen staan de Tiguan verbazingwekkend goed, als je het ons vraagt.

Volkswagen Tiguan R met Audi RS 3 motor voorwiel

Het interieur van de speciale Tiguan

Ook de binnenkant is niet met rust gelaten. Bodyline installeert een set subwoofers van Galden en vervangt de standaard speakers in de deuren door speakers van hetzelfde merk. De Recaro-stoelen komen uit een Golf van de zesde generatie. ‘Misschien valt ie wel net zo erg op als een Golf 8 R als hij eindelijk in Zuid-Afrika komt’, zegt de eigenaar tegen TopGear Nederland.

Advertentie

Reacties

  • TR6 heeft op 28 februari 2023 geschreven:

    Verschrikkelijk!!

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie