Je kunt opgelucht ademhalen – de Golf, de Tiguan en het GTI-label zijn veilig. VW-baas Thomas Schäfer bevestigt het nieuws aan TopGear. Andere modelnamen worden per stuk beoordeeld of ze blijven of niet. Nu zullen we geen slapeloze nachten hebben als de naam Tiguan verdwijnt, maar het is wel wereldwijd de bestverkochte auto van Volkswagen. Een goede reden om die naam te houden dus.

TopGear sprak met Schäfer op de autobeurs in München. Daar presenteerde VW het nieuwe ID. GTI Concept als een voorschot op een elektrisch GTI-model. In 2027 zou de hete versie van de elektrische ID.2 het levenslicht moeten zien. Die kleine EV had trouwens ook al Golf kunnen heten. Schäfer zegt dat de naam Golf niet gebruikt is, omdat de ID.2 ‘niet 100 procent een Golf’ is.

Straks geen Volkswagen ID meer?

Volgend jaar komt er een vernieuwde versie van de huidige Golf. Hierna komt er een elektrische Golf in 2028 op het SSP-platform. ‘Dat wordt een échte Golf, geen compromissen’, zegt de Volkswagen-baas. Daarnaast vertelt hij over de toekomst van de ID-badges : ‘Het was toen nodig, maar we hebben het waarschijnlijk in de toekomst niet nodig. We weten nog niet zeker of we het laten vallen of we het houden voor een aantal modellen’, zegt Schäfer.

Volkswagen weet ook nog niet of de Golf en ID.3 worden samengevoegd als één model. De ID.3 heeft niet zo lang geleden een facelift gekregen, maar het lijkt er niet op dat het merk de ID.3 gaat vervangen door een nieuwe generatie zonder de vorm significant te veranderen.

Advertentie

Reacties

  • Martijn heeft op 6 september 2023 geschreven:

    Dat de naam: ID4 misschien verdwijnt is niet voldoende..de hele auto mag wat mij betreft verdwijnen!! Zo’n, lompe, nietszeggende veel te overdreven hoge slecht model met totaal geen sfeer binnen, geheel kaal, geen luxe meer!! Binnen. Lekker goedkoop voor de auto industrie en de consument trapt daar gewoon in…niet te geloven dit!! Steeds meer betalen voor zo’n auto en afgescheept worden met een totaal lege auto. Nee ik doe daar niet aan mee!! Zeker niet!!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie