Autonoom, elektrisch, verbonden en veilig. Dat is de visie van Volvo als het aankomt op de toekomst van reizen. En daarom ook de insteek bij de presentatie van hun nieuwe concept: de Volvo 360c. Een auto die volledig elektrisch en autonoom is. De mogelijkheid om zelf plaats te nemen achter het stuur, lijkt er niet eens te zijn als we naar de foto’s kijken.

De achterliggende gedachte

Volgens de Zweedse autofabrikant heeft een volledig autonome en elektrische auto, zoals de Volvo 360c, een heleboel voordelen. Zo’n machine is beter voor het milieu, beter voor de verkeersveiligheid en… je kent het standaard riedeltje wel. Maar, Volvo denkt ook invloed uit te kunnen oefenen op onze woonvrijheid met hun conceptcar.

Aangezien het net een rijdend kantoor is (of een slaapkamer, of een thuisbioscoop, of waar je de ruimte ook voor wil gebruiken), is de afstand tussen huis en werk niet meer zo belangrijk. Werken of relaxen doe je gewoon lekker onderweg.

Het gevolg? Minder mensen die met z’n allen op dezelfde plek willen wonen. In theorie zou de Volvo 360c dus voor een minder overspannen woningmarkt kunnen zorgen. Dat is toch best wel next level.

Nooit meer met het ov

Daarnaast is Volvo ook nog eens van plan om de strijd aan te gaan met lucht-, bus- en treinaanbieders. Wachten op een druk station terwijl je het risico loopt dat je trein niet eens aankomt, waarom zou je? In plaats daarvan kun je ook lekker achterover hangen terwijl je door de 360c naar huis wordt gebracht.

‘Het concept maakt een structurele verandering mogelijk in de manier waarop mensen leven, door onproductieve of saaie reistijden te veranderen in handige en plezierige minuten of uren onderweg’, aldus Volvo.

Al heb je natuurlijk niks aan dit concept wanneer je autorijden als een van de betere dingen des levens ervaart.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie