De S40 en V50 hebben al weer enige tijd terug een facelift gekregen. Die van de C70 is recent aangekondigd, dus kon de C30 niet achterblijven. Hoe leuk en aardig deze instap-Volvo ook bedoeld is, in de verkopen is het niet tot uitdrukking gekomen.
 
Het volledige front is vernieuwd. Volvo ging daarbij niet over een nacht ijs, want zelfs de spatborden moesten er qua vorm aan geloven. De C30 neemt daarmee nadrukkelijk afstand van de S40 en V50.
 
De koplampen staan ietwat schuin en op de grote grille prijkt het enorme Volvo-logo. Door nog meer kleurencombinaties in het interieur te bieden, kan iedere C30 koper zijn auto nog persoonlijker maken. En in de praktijk… kiest iedereen toch weer grijs met zwart.
 
Maar mensen met gevoel voor design zullen beslist de combinatie Espresso/Blond weten te waarderen. De bovenkant van dashboard en deurpanelen is donkerbruin, de onderzijde van het interieur houdt het midden tussen beige en grijs.
 
Motorisch is er weinig nieuws, maar er komt nu een 1.6D DRIVe met een start/stop systeem en daarmee neemt de CO2-uitstoot af van 119 tot 104 g/km. Tot slot is er ook een nieuw sportonderstel dat nog wat scherper is afgesteld.

Reacties

Meer van TopGear