Is het zo dat Volvo een soort van schaamte bespeurt bij mensen die graag zo milieuvriendelijk als mogelijk willen rijden? De DRIVe modellen van de C30, S40 en V50 vormen voor veel Europeanen een aantrekkelijk aanbod, maar door dit drietal te betrekken in het R-Design, moet de aantrekkelijkheid toenemen.
 
In feite kan een DRIVe Volvo net zo sportief ogen als ieder ander model. Volgens Volvo blijft de CO2-uitstoot ook na het aanbrengen van het spoilerpakket onder de 120 g/km. Aan de buitenkant bestaat de verfraaiing uit voor- en achterspoilers en skirts, een dakspoiler op de C30 en V50 en 17 inch vijfspaaks wielen.
 
De veranderingen in het interieur hebben uiteraard helemaal geen invloed op het verbruik, dus daar kan Volvo flink uitpakken. Dat gebeurt met stoelen bekleed met een combinatie van crème-kleurig leer met zwarte stof, een pookknop met leer en aluminium, aluminium sportpedalen en meer van dat soort geneuzel.
 
De R-modellen liggen 10 mm lager boven het wegdek en dat is weer bevorderlijk voor het verbruik. Kijk, daar komt de aap uit de mouw, we konden ons al niet voorstellen dat grotere wielen en een hoger gewicht door de nodige spoilers geen enkele invloed op het verbruik zouden hebben.

Reacties

Meer van TopGear