Bij het vervoeren van je gezinnetje in een Volvo denk je niet snel aan een apparaat dat in 3,6 seconden van 0 naar 100 km/u sprint, toch? Dat gaat de Volvo EX30 toch echt doen. Volgens het hoofd van strategie van Volvo, Erik Severinson, heeft de EX30 een snelle 0-100-tijd omwille van veiligheid. Hij vergelijkt Volvo met zustermerk Polestar dat wel gericht is op snelheid.

‘Polestar is gepositioneerd op een andere klant die kijkt naar acceleratie naast andere factoren. Dit [de EX-30] is een echte Volvo. Acceleratie is belangrijk vanuit een veiligheidsoogpunt om snel een andere auto te kunnen inhalen’, vertelt Severinson. Daarmee gaat het merk volgens hem niet tegen het ‘veiligheidserfgoed’ van Volvo in. Koop dus die snelle droomauto en vertel je partner dat je hem koopt vanuit een veiligheidsoogpunt.

Komt Volvo door de snelle EX30 niet in het vaarwater van Polestar?

De hoofdstrateeg legt uit waarom dat niet het geval is: ‘We hebben een geweldige acceleratie in een EV die klein en licht is. Maar als performance ook andere zaken omvat – topsnelheid en scherp rijgedrag – dan is dit geen performance-auto.’ Daarvoor moet je volgens hem bij Polestar zijn. Door deze twee losse merken, wordt Volvo volgens hem ook meer … Volvo.

‘Een Volvo is een familieauto. We geven om mensen, de planeet en persoonlijke mobiliteit. We hebben in dat opzicht performance niet als doel. Polestar levert iets heel anders. We kunnen meer Volvo zijn als we ons niet hoeven te focussen op die klanten’, zegt Severinson. Dus wat voor klant ben jij? Een familieman die voor een Volvo gaat of een snelheidsduivel die beter past bij Polestar?

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie