Het imperium van Geely breidt nog verder uit. Inmiddels vallen dertien automerken onder de Geely Auto Group. Een aantal daarvan ken je waarschijnlijk niet, zoals Geometry, Ouling Auto en Radar. Andere zijn juist weer heel bekend, zoals Lotus en Volvo. Maar het concern wil nog meer. Geely zet een extra zustermerk met de naam Geely Galaxy.

Met Galaxy wil Geely ‘high-end elektrische producten’ produceren en verkopen. Bij de presentatie van het nieuwe merk laat Geely meteen een conceptauto en een auto zien die klaar is voor productie. De showauto is vol-elektrisch en heet Galaxy Light. Deze auto lijkt zich te gaan mengen met de Porsche Taycan en Audi e-tron GT.

De Geely Galaxy L7

Naast auto’s met alleen een elektromotor gaat Geely Galaxy ook PHEV’s bouwen. De eerste stekkerhybride moet de Galaxy L7 SUV worden. Je moet er 1.370 kilometer ver mee kunnen komen. Verder geeft Geely weinig prijs over de SUV. Het enige dat we weten, is dat de motor NordThor 8848 heet en moet zorgen voor een 0-100-tijd van 7,5 seconden en een topsnelheid van 200 km/u in de L7.

In de komende twee jaar wil Geely zeven modellen aanbieden onder het nieuwe merk. Daarvan moeten er vier hybride worden – waaronder dus de L7 SUV – en drie vol-elektrisch. De eerste Galaxy die helemaal elektrisch is, moet de Galaxy E8 worden. Leveringen van deze auto beginnen aan het einde van dit jaar. De E7 moet trouwens in het derde kwartaal van dit jaar geleverd worden.

Komt Geely Galaxy naar Nederland?

Of Geely het nieuwe zustermerk ook hier gaat introduceren, is niet bekend. Het begint in ons kleine landje al redelijk vol te raken met Geely-merken, maar je weet het nooit. Ongetwijfeld zullen we de techniek (in aangepaste vorm) terug gaan vinden in de merken die hier wel gevoerd worden.

Reacties

  • Neeeee heeft op 25 februari 2023 geschreven:

    Chinees dus kan je niet met goed fatsoen kopen als je ook maar iets met mensenrechten hebt.

    Reageer
  • Jos heeft op 25 februari 2023 geschreven:

    Jammer dat Volvo een Chinese bak is geworden. Alleen de echte oude Zweedse Volvo s mogen nog.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear