Hoeveel trappen kan een raket hebben? Volvo past de van binnen naar buiten strategie toe met de nieuwe S60 Concept die begin januari in Detroit wordt onthuld. Om te beginnen was er alleen een kristallen middenconsole gevolgd door een schimmige foto van de contouren van de buitenkant.
 
En nu, ja hoor, zowel carrosserie als interieur mogen helemaal worden gezien. En wat al duidelijk was, wordt nog eens bevestigd. Volvo gaat met de nieuwe S60 op de vierdeurs coupé toer. Grote grille, laag geplaatste koplampen, een volledig glazen dak en wéér een nieuw veiligheidsitem zijn dé kenmerken.
 
De nieuwe S60 Concept remt namelijk automatisch voor voetgangers. Bij snelheden tot 20 km/u wordt een aanrijding zo volledig voorkomen. Bij een hogere snelheid worden de gevolgen beperkt. Het is overigens voor het eerst dat een autofabrikant met een systeem komt waarbij de volle remkracht van de auto automatisch wordt ingezet.
 
In de Concept zit een 1.6 GTDi motor en dat staat voor Gasoline Turbocharged Direct Injection. De krachtbron levert 180 pk en heeft een CO2-uitstoot van 119 g/km. Andere technische kenmerken zijn een Start-Stop systeem, versnellingsbak met dubbele koppeling, elektrische stuurbekrachtiging, vlakke bodem, afsluitbare grille en een zo laag mogelijk gewicht.
 
Nou, laat maar komen die nieuwe Volvo S60. Helaas, we moeten nog tot begin 2010 wachten op de productieversie.

Reacties

Meer van TopGear