Via het roddelcircuit hebben we vernomen dat Volvo momenteel broedt op een nieuw model dat de strijd moet aanbieden met concurrenten als de BMW 3-serie en de Audi A4. Het zou gaan om de Volvo S60. Die moet rond 2009 op de markt verschijnen.

Die nieuwe S60 zou ontwikkeld worden op hetzelfde platform waarop ook de Ford Mondeo en de Volvo S80 staan. Afgezien daarvan wordt de S60 dus een compleet nieuwe auto. Op het moment dat de S60 zijn opwachting maakt, is het de bedoeling van Volvo om de S40 te vervangen met een vijfdeurs hatchback. Daarmee zou deze Volvo beter moeten kunnen concurreren met bijvoorbeeld de Audi A3 en de BMW 1-serie. Als naam voor deze nieuweling circuleert vooralsnog de aanduiding V30.

Van de S60 die in 2009 op de markt moet komen, wordt gezegd dat deze maar ietsje groter wordt dan zijn voorganger. Hij krijgt bijvoorbeeld een iets langere wielbasis. Het uiterlijk zoi worden afgeleid van de XC60, het studiemodel dat Volvo in januari van dit jaar in Detroit liet zien. Dat betekent dat Volvo ook voor deze auto een wat gewaagder designrichting kiest. Voor aandrijving denkt Volvo aan een 2,0 liter viercilinder diesel, maar ook een wat krachtiger 2,2 liter diesel. En om de zescilinder diesels uit Duitsland het hoofd te kunnen bieden, heeft Volvo nog een vijfcilinder uit de D5-reeks in de aanbieding.

Reacties

Meer van TopGear