Nadat ze eerder al eens een C30 Polestar maakten, in een veel te blauwe kleur en met veel te veel pk’s, herhaalt Volvo het trucje nu met deze S60 Polestar. Het grote verschil: deze gaat heel misschien, bij voldoende belangstelling, wél in productie.

Mocht dat gebeuren, dan mogen de M3’s, RS4’s en C63’s hun harige borst natmaken. De S60 Polestar is namelijk gezegend met een flink aangepaste T6-benzinemotor die niet minder dan 508 pk en 580 Nm levert. Da’s best veel voor een accountmanagersauto, nietwaar? Een en ander is te danken aan een turbo van Garret, een rvs-uitlaatsysteem van Ferrita en aangepaste verbrandingskamers, cilinderkop, inlaatspruitstuk en zo nog een dosis metalige onderdelen. Een handgeschakelde zesbak scheidt het geweld van een Haldex 4WD-systeem dat het zo efficiënt mogelijk op de weg moet brengen.

Van 0 naar 100 km/u gaat de S60 Polestar in 3,9 seconden – en dat is een waarde die tot nu toe eigenlijk alleen aan supercars was voorbehouden. De keihard onbegrensde topsnelheid: 300 km/u. Hoppa!

Dankzij onder andere een met 30 mm verlaagd onderstel, grotere spoorbreedtes (20 mm voor, 40 mm achter) en aangepaste stabilisatoren moet de S60 Polestar behoorlijk smakelijk bochtengedrag tentoonspreiden. Daarbij ziet ie er, met die 19-inch velgen en toch ook weer die blauwe kleur, onbehoorlijk dik uit. Volvo, laat maar komen!

Reacties

Meer van TopGear