De beste plek in een auto is achter het stuur. Mag je zelf niet rijden, roep je het liefst zo snel mogelijk shotgun. Bij de Volvo S90 Excellence trek je dan aan het kortste eind.

De Volvo S90 Excellence is gemaakt om gruwelijk hard in gechauffeerd te worden en heeft daarom geen voorstoel. In plaats daarvan monteert Volvo een Lounge Console. Daar kun je je stinkschoenen indoen en je tablet in vastklikken. Kristallen glazen van de gerenommeerde Zweedse glasmaker Orrefors krijg je er gratis bij. Je hoeft toch zelf niet te rijden.

Wat krijg je nog meer in de Volvo S90 Excellence?

Een groot glazen panorama dak en geïntegreerde bekerhouders die te verwarmen of te koelen zijn, zitten ook in de Volvo voor mensen met hyperhidrosis pedis. De chill-S90 wordt altijd geleverd als T8 Twin Engine, een stekkerhybride dus. De prijzen volgen later, maar het heeft er alle schijn van dat dit de duurste sedan van Volvo ooit wordt.

De wielbasis van de Volvo S90 Excellence is identiek aan de normale versie. Een langere S90 is ook aangekondigd, maar die is alleen voor China en Amerika.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear