Hoe lang is een Chinees? De gemiddelde Chinese man is 1,66 centimeter en de gemiddelde vrouw 1,57 centimeter. Nederlandse mannen steken gemiddeld 183,3 centimeter de hoogte in en Nederlandse vrouwen 170,7 centimeter.

En toch zijn ze in China, ondanks hun lengte, helemaal verzot op verlengde modellen. Ze krijgen daar bijvoorbeeld de A-klasse L Sedan, die volledig aan onze neus voorbij gaat. Vreemd eigenlijk, dat wij lange Nederlanders alleen de korte versies krijgen.

Dat vond Volvo blijkbaar ook, want ze halen nu de Volvo S90L naar Nederland. Ten opzichte van de non-L groeit de sedan met 12 centimeter. Voor Nederland is de Volvo S90L enkel beschikbaar in de Excellence-uitvoering. Tevens is de hybride T8-aandrijflijn de enige optie. De viercilinder met elektromotor en stekker produceert 390 pk.

De Volvo S90L Excellence kost je tenminste 106.380 euro. De optie voor Lounge Console, waarbij de passagiersstoel plaatsmaakt voor een voetenbankje, staat niet in de configurator. Al is er vast iets te regelen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)