(advertorial)
Het klinkt tegenstrijdig: elegant en toch sportief. Maar als er één auto is bewijst dat deze twee uitstekend kunnen samengaan, is het de Volvo V90 T4 R-Design Business Sport. Kijk en zie het zelf. Het krachtige front en de prachtige 18″-wielen stralen pure sportiviteit uit. De trefzekere, nuchtere carrosserielijnen en het typisch Scandinavische interieur benadrukken juist een elegantie die je gerust tijdloos mag noemen. Je weet zeker: dit is over 20 jaar nog steeds een bijzonder mooie auto.

Eén nadeel…

Er kleeft eigenlijk maar één nadeel aan deze Volvo V90: elke rit heeft de neiging aanzienlijk langer uit te vallen dan gepland. Allereerst valt het vooruitzicht zo weer op de bank te moeten plaatsnemen gegarandeerd tegen als je in de elektrisch verstelbare contourstoelen met geperforeerd nappaleder en geheugenfunctie van de Volvo V90 verblijft. Die zitten zó veel lekkerder. Daarbij: je huis staat stil. In je V90 rij je overal naartoe waar je maar heen zou willen, genietend van zijn krachtige, 190 pk sterke benzinemotor. Ook zoiets: je huis staat op cement, palen – een stevig fundament, in ieder geval. De Volvo V90 T4 R-Design Business Sport staat daarentegen op een sportonderstel dat de dynamiek van de auto in optima forma naar voren brengt. Uiteraard zonder ook maar enig compromis aan het comfort, dat spreekt vanzelf.

‘Zo veel ruimte – je zou haast je complete huisraad er in kwijt kunnen’

Scandinavisch design

En, ter overpeinzing: ‘zo stevig als een huis’ en ‘zo veilig als een Volvo’ zijn ongeveer gelijkwaardige grootheden, qua spreekwoorden. Maar heb je je wel eens afgevraagd wat er met je huis gebeurt als je het met een kilometertje of 50 per uur tegen een blok beton parkeert? Precies. Laat staan dat je huis zelf remt om die botsing te vermijden. Ook durven wij de stelling wel aan dat jouw huis niet is ingericht door een toegewijd team van Scandinavische designspecialisten. Over lang niet elk detail in jouw huis is zo goed en lang nagedacht, en aan de afwerking is vast en zeker al evenmin zó veel aandacht besteed.
Trouwens: tien tegen één dat het klimaat in jouw huis niet zo snel en precies te regelen is als in de Volvo V90. En je moet een wel héél knappe audio-installatie hebben staan wil je muziek er beter klinken.

Snel de auto in!

Tot slot biedt de Volvo V90 zeeën van ruimte. Zo veel – je zou haast je complete huisraad er in kwijt kunnen.
Toegegeven: je slaapt in je eigen bed waarschijnlijk comfortabeler dan in een V90. En een eitje bakken in de Volvo is nog een hele uitdaging. Doe die dingen dus gewoon thuis. Kun je daarna snel weer lekker de auto in. Nieuwsgierig geworden? Kom langs bij de Volvo-dealer of boek een proefrit op volvocars.nl. We zouden er alleen wel een beetje vlot bij zijn, want de Business Sport is in een beperkte oplage beschikbaar.

Reacties

Meer van TopGear