Even leek het erop dat de GTI-Treffen, een grote autobijeenkomst in Oostenrijk, zou stoppen. De organisatie mocht geen autofestival houden in het dorpje. Gelukkig besloot VW om de GTI-bijeenkomst over te nemen. De evenementenorganisatie van Volkswagen krijgt er zelfs nog een festival bij. Het Volkswagen Bus Festival keert namelijk terug. En ook zonder busje ben je welkom.

Zestien jaar na de laatste meeting voor VW-busjes organiseert het merk het festival weer in 2023. Drie dagen lang kun je genieten van oude busjes, nieuwe busjes, muziek en een markt om onderdelen te verhandelen. Het festival wordt afgetrapt met hetgeen waar de busjes goed in zijn; een roadtrip. In een konvooi kun je van de VW-fabriek in Stöcken naar het festivalterrein in Hannover rijden.

Wanneer is het VW Bus Festival?

Volkswagen houdt het evenement van 23 tot en met 25 juni 2023 op de parkeervelden rondom Messegelände in Hannover. Je kunt nu al kaartjes kopen. Voor de vrijdag en zondag betaal je tien euro voor een volwassene en vijf euro voor kinderen van 6 tot 17 jaar. Op zaterdag betalen volwassenen 15 euro. De jongste fans van Volkswagen busjes tot zes jaar mogen gratis naar binnen.

Voor de mensen met een California (of een andere camper) is er goed nieuws. Volkswagen heeft ook een camping rondom het festivalterrein voor degenen die blijven overnachten. Ze verwachten 6.000 busjes en 60.000 bezoekers te ontvangen.

Advertentie

Reacties

 • D heeft op 24 maart 2023 geschreven:

  Beste allen,

  Hoe op te geven om deel te nemen met een busje?

  Kunt u mij een mail sturen.

  Vriendelijke groet,

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie